Mamma Berglunds Räkgryta 

04.01.2022

Mamma Berglunds räkgryta med ris. En klassiker i familjens hushåll som funkar både till vardag och fest.

Recept

1st gul lök 

1st röd paprika 

1st gul paprika 

250 gram färska champinjoner (valbart) 

1 tsk curry 

1tsk paprikapulver 

1tsk Italiensk Salladskrydda 

1msk dijonsenap 

3 dl grädde 40%  

400 gram skalade räkor 

Salt och svartpeppar efter smak 

Tillagning 

Börja med att strimla grönsakerna och svampen och fräs i olivolja. Tillsätt sedan kryddor och senap och slå på grädden. Låt puttra på svag värme under tiden du ordnar riset. Räkorna läggs i grytan precis innan servering, handskalade färska räkor är alltid att föredra men tinade räkor från frysen duger gott. 


THE SCANDINAVIAN CHEF
Alla rättigheter reserverade 2022
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång