Kycklingpaj
En väldigt god kycklingpaj gjord på kycklinglårfilé och timjan. Pajdegen är gjord på mandelmjöl och sesamfrön så den funkar fint för dom som äter LCHF. Pajdegen är väldigt god oavsett om man äter LCHF eller ej.
Ingredienser
Kycklinglårfilé 700 gram
Crèmefraiche 3 dl
Riven mozzarella 3 dl
Gula kantareller 150 gram
Timjan
Salt & Svart Peppar
Pajdeg
3 dl Mandelmjöl
0.5 dl sesamfrön utan skal
1 msk fiberhusk
25 gram smör
1 st ägg
Tillagning
Pajdegen
Blanda mandelmjöl och sesamfrön i en mixer. Kör runt någon halvminut. Tillsätt övriga ingredienser och kör till en deg.
Tryck ut degen i en smort springform (ca 25 cm). Stick några hål i botten med en gaffel.
Grädda pajskalet på 200 grader i 6-8 minuter, tills det börjar få färg.
Ta ut pajskalet och låt svalna medan du steker upp kycklingen.
Pajen
Stek upp kycklinglårfilén i lagom stora bitar, krydda rikligt med timjan, salt och svart peppar.
Stek sedan upp kantarellerna.
Lägg kycklinglårfilé och kantarellerna i pajskalet.
Blanda crèmefraiche med timjan, salt och svart peppar. Bred ut ovanpå kyckling och kantarellerna så det täcker hela pajen.
Ha på den rivna osten.
In i ugnen på 200 grader till osten fått en gyllengul färg.
Låt svalna något innan servering
Till pajen passar det fint med en god grönsallad och kom ihåg att paj görs sig riktigt bra i matlådan.