Kycklingpaj

14.01.2022

En väldigt god kycklingpaj gjord på kycklinglårfilé och timjan.  Pajdegen är gjord på mandelmjöl och sesamfrön så den funkar fint för dom som äter LCHF.  Pajdegen är väldigt god oavsett om man äter LCHF eller ej. 

Ingredienser 

Kycklinglårfilé 700 gram 

Crèmefraiche 3 dl 

Riven mozzarella 3 dl 

Gula kantareller 150 gram

Timjan  

Salt & Svart Peppar 

Pajdeg 

3 dl Mandelmjöl
0.5 dl sesamfrön utan skal
1 msk fiberhusk
25 gram smör
1 st ägg


Tillagning 

Pajdegen 

  1. Blanda mandelmjöl och sesamfrön i en mixer. Kör runt någon halvminut. Tillsätt övriga ingredienser och kör till en deg.

  2. Tryck ut degen i en smort springform (ca 25 cm). Stick några hål i botten med en gaffel.

  3. Grädda pajskalet på 200 grader i 6-8 minuter, tills det börjar få färg.

  4. Ta ut pajskalet och låt svalna medan du steker upp kycklingen. 

Pajen 

  1. Stek upp kycklinglårfilén i lagom stora bitar, krydda rikligt med timjan, salt och svart peppar. 

  2. Stek sedan upp kantarellerna. 

  3. Lägg kycklinglårfilé och kantarellerna i pajskalet. 

  4. Blanda crèmefraiche med timjan, salt och svart peppar. Bred ut ovanpå kyckling och kantarellerna så det täcker hela pajen. 

  5. Ha på den rivna osten. 

  6. In i ugnen på 200 grader till osten fått en gyllengul färg. 

  7. Låt svalna något innan servering 


Till pajen passar det fint med en god grönsallad och kom ihåg att paj görs sig riktigt bra i matlådan.  





THE SCANDINAVIAN CHEF
Alla rättigheter reserverade 2022
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång