Pasta med skinksås

04.01.2022


Idag fick julskinkan från @hemgarden_chark kasta in handduken och bli en pastasås. En lätt och enkel pastarätt som gillas av båda stora och små. Som ni ser fick jag assistans från lillgrabben vid tillagningen.  

Recept 

25 gram smör

3 msk vetemjöl

2 dl grädde

3-4 dl mjölk

1 dl riven mozzarella

300-400 gram julskinka (alt kassler eller påläggskinka) 

Tillagning 

Börja med att sätta på pastavattnet och lägg i pastan när det kokar, pastan kokas al dente. 

Smält smöret i en gryta och bottenred såsen med mjölet. Tillsätt grädde och mjölk. Koka upp under omrörning tills såsen tjocknar. Tillsätt riven mozzarella och salta och peppra efter smak. Tillsätt den uppskurna skinka och det är klart att servera med lite nymald svartpeppar på toppen.

THE SCANDINAVIAN CHEF
Alla rättigheter reserverade 2022
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång