Hemmagjord Pizza
Varje dag är pizzadag så varför inte göra det själv. Bra råvaror är ju grunden till en god pizza men det som är nyckeln till en god hemmagjord pizza är att baka den på en pizzasten är min erfarenhet. Med en pizza sten så får man samma "crisp" som från pizzerian.
Förberedelser
Bäst är ju att förbereda degen dagen innan så den får jäsa kallt över natten. Ett recept på deg som jag testat och giller kommer från @recepfavoriter - Klicka på länken
Men när tiden inte räcker till så har @arlamat ett bra recept på snabb pizzadeg - Klicka på länken
Ingredienser
Passerade tomater 400-500 gram
Pizza krydda (oregano, basilika, mejram)
Himalaya salt
Svartpeppar
Riven Mozzarella
Toppning efter smak eller vad som finns i kylen
Tillagning
Sätt på ugnen på 225 grader (gärna med varmluft funktion), låt pizzastenen ligga med från början.
Blanda ihop din tomatsås av passerade tomater, pizza kryddor 1-2 msk, salt och svartpeppar efter smak.
Baka ut din deg, tips är att inte göra pizzorna för stora. Försök att baka ut den med händerna, dvs dra ut degen till en rund cirkel så som på pizzerian. Blir det för svårt tar man fram brödkaveln. Jag bakar alltid ut degen med durumvetemjöl, ger en bättre smak och lättare att bearbeta degen.
Börja att bre ut tomatsåsen med en vanlig matsked, lämna cirka 5-6 mm rent runt kanterna. Lägg sedan på osten jämt fördelad över pizzan och avsluta med ditt val av toppning.
Tips på bra kombinationer av toppning är rökt skinka, salami och tunt skivad lök (se bilden ovan).
Eller varför inte våga sig på en Calzone men skinka och ost. Se till att nypa ihop kanterna med en gaffel.
In med pizzan i ugnen och håll koll på när den ska tas ut. Cirka 7-10 minuter i en vanlig ugn.